От днес Кипър въвежда изискване за PCR-тест за Covid-19, направен в

...
От днес Кипър въвежда изискване за PCR-тест за Covid-19, направен в
Коментари Харесай

Кипър изисква PCR-тест за неваксинираните пътници от България

От през днешния ден Кипър вкарва изискване за PCR-тест за Covid-19, изработен в последните 72 часа в оторизирана лаборатория, за идващите от България, които не са имунизирани, оповестяват от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Никозия останалите условия за пътуващите към Кипър български жители остават без смяна. Те би трябвало да си направят онлайн регистрация в електронния портал и в границите на 24 часа преди планувания полет да изпратят попълнения, разполагаем на формуляр, в който да са отразили персоналните си данни и цялата нужна за влизане в страната информация, като приложат и копие от документа с отрицателен PCR-тест. Пътуващите трябва да получат отговор от кипърските управляващи на посочения от тях електронен адрес за преписка разрешението за влизане в Кипър.

Остават облекчените условия за българските жители, които имат право на престояване в Кипър и разполагат с „ жълт лист “, както и за българските жители, които имат право да влизат в Кипър по силата на Виенската спогодба. Те могат да си създадат PCR-тест за лична сметка при идването на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина.

Българските жители, които са имунизирани и разполагат със съответния документ за имунизиране, ще бъдат допускани до територията на Кипър, без да е належащо да показват PCR-тест за COVID-19 и няма да подлежат на карантина, в случай че в границите на 24 часа преди полета са попълнили и изпратили на кипърските управляващи наличния в електронния портал    формуляр, като са приложили и копие от съответния документ за имунизиране. Необходимо е и да са получили отговор от кипърските управляващи на посочения от тях електронен адрес за преписка с позволение за влизане в Кипър.

При имунизираните с имунизацията на Janssen/Johnson & Johnson Vaccine, която се ползва еднократно, следва да са минали минимум 14 дни от датата на полагане на имунизацията до датата на идване в Кипър. На тези български жители може да им бъде изработен PCR тест за COVID-19 при идване.

При потребност от подпомагане българските жители  могат да се обръщат към българското посолство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86 и на имейл адреса на посолството:. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР